Lymfedrainage is een massage- en therapietechniek die zich richt op het stimuleren van het lymfestelsel om het natuurlijke afvoerproces van het lichaam te bevorderen. Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en helpt bij het afvoeren van overtollig vocht, toxines en afvalstoffen uit het lichaam.

Wat is lymfedrainage?

Je zou kunnen zeggen dat ons lymfestelsel de riolering is van ons lichaam. Goed afvoeren is dus belangrijk. Via de lymfeknopen komen de afvalstoffen uit het lymfevocht in de bloedbaan, waar ze via de nieren worden afgevoerd naar de blaas. Na een goede lymfedrainage, zal je aandrang voelen om te plassen. Ondersteun je nieren extra in hun afvoerproces door veel water te drinken na de drainage.

gelaatsverzorging

Hoe wordt een lymfedrainage uitgevoerd?

epilatie wenkbrouwen

Lymfedrainage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zowel manueel als via apparaten die speciaal zijn ontworpen om het lymfestelsel te stimuleren. In mijn praktijk gebruik ik de Biorhythmic drainer van Phyto 5 voor de lymfedrainage.

   

  Door zachte, ritmische aanzuigingen en milde druk op de lymfeklieren, worden tal van huidproblemen aangepakt. Het draineren met de Biodrainer wordt omschreven als een relaxerend en aangenaam gevoel. Heel wat klanten vallen in slaap tijdens de behandeling, doordat het ritme ontspannend werkt.
  De Biorhythmic drainer kan worden ingesteld op de 5 verschillende elementen: water, aarde, vuur, hout en metaal. Elk element houdt een ander ritme aan en helpt bij specifieke huidproblemen. Ook werkt elk element in op specifieke organen, die erdoor in balans worden gebracht. Een overzicht:

    

   gelaatsverzorging
   • Het aarde-element is een zeer langzaam ritme en werkt in op het bindweefsel. Het is goed ter voorkoming van gerstekorrels en bij bindweefselaandoeningen zoals cellulitis. Ook is dit het beste element om van binnenuit te ontgiften. Het werkt in op de maag en milt.
   • Het vuur-element is één van de snellere ritmes en werkt in op de bloedsomloop. Dit ritme van draineren helpt heel goed bij huidproblemen die gelinkt zijn aan de bloedsomloop, zoals couperose of rosacea. Dit zijn fijne rode adertjes in het gelaat, meestal op de wangen en neus. Als ze ontstoken raken, kunnen ze er heel rood uitzien. Drainage en de producten van het vuur-element van Phyto 5, met name het rode serum Phyt’ether, nemen deze ontsteking weg en verminderen daardoor de zichtbaarheid van de couperose. Ze voorkomen ook dat er meer gesprongen adertjes bijkomen. Ook rode vlekken in het gelaat worden door het vuur-element aangepakt. Dit element werkt in op het hart en de dunne darm.

    

   gelaatsverzorging
   gelaatsverzorging
   • Het hout-element werkt in op de spieren en zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en dat diepe, oude blokkades opgeheven worden. Het is het beste element voor mensen met een vette huid en veel comedonen of zwarte puntjes, ook wel mee-eters genoemd. De organen waarop het hout- element inwerkt zijn de lever en de galblaas.
   • Het metaalelement is een traag ritme en werkt op de lymfevaten zelf. Het zorgt bij een witte, verstikte huid voor de toevoer van extra mineralen. De organen waarop het metaal-element inwerkt zijn de longen en de dikke darm. Dit element is weldoend voor het immuunsysteem.
   gelaatsverzorging
   gelaatsverzorging
   • Het waterelement tot slot, is een snel ritme dat werkt op de watercirculatie en op vochtophopingen. Dit is een goed element voor als je met wallen onder de ogen kampt, een typisch waterprobleem. De organen die baat hebben bij dit ritme, zijn de blaas en de nieren. De gynaecologische reflexzone op het gelaat (de kin) wordt ook aangepakt met dit element. Het waterelement helpt ook angsten los te laten.

   Lymfedrainage met de Biorhythmic drainer brengt meer zuurstof naar het huidoppervlak. Dit geeft een betere bloedcirculatie en een mooie éclat aan een witte, verstikte huid. Het helpt bovendien de tonus van de huid te verbeteren. Lymfedrainage heeft daardoor een verjongend effect; de huid wordt er strakker van. Verder verjongt de huid van binnenuit op celniveau, door de cellen te ontdoen van afvalstoffen.

   “Ik heb bij Isabelle genoten van de Bio-energetische gelaatsverzorging van 2 uur met lymfedrainage.

   Mijn huid voelt merkbaar beter aan tot dagen na de behandeling. Ook heb ik zowaar zelfs meerdere complimentjes gekregen van mensen die vonden dat ik er zo goed uit zag. Dit overkomt mij doorgaans niet zo vaak, ik kan dus niet anders dan een verband zien met de gelaatsverzorging en de lymfedrainage.

   Als ondernemer denk ik continu aan 1.001 dingen tegelijk. Het was dan ook een onbeschrijfelijke verademing om vast te stellen dat mijn hoofd sinds lange tijd volledig leeg was tijdens de massage en de lymfedrainage. Ik ben in jaren niet meer zo ontspannen geweest!

   (bekijk hier de volledige review)

   Pascal Deroover

   Dendermonde