Over mezelf

Ik ben Isabelle Viola en woon in Appels.

Nadat ik in Gent het diploma voor leerkracht secundair onderwijs in de vakken Nederlands, geschiedenis en zedenleer behaalde, mocht ik meteen lesgeven aan de school waar ik stage liep.

21 jaar heb ik binnen dezelfde scholengroep lesgegeven. De scholengroep waar ik in 2003 ook mijn diploma schoonheidsspecialiste en medische pedicure behaalde in avondonderwijs. Sinds 2003, intussen al 20 jaar, werk ik naast het lesgeven ook als schoonheidsspecialiste.

In 2017 maakte een arbeidsongeval voor de klas een einde aan mijn loopbaan in het secundair onderwijs. Ik liep gehoorschade, tinnitus en hyperacusis op nadat een leerling tijdens een luisteroefening over zijn bank sprong en de geluidsbox van mijn Smartboard volledig opendraaide.

Door het lawaaitrauma kan ik sindsdien maar 70 decibel geluidsvolume verdragen zonder oor- en hoofdpijn te krijgen. Door de tinnitus, die vaak ‘s nachts luider klinkt en mij regelmatig uit mijn slaap houdt – ondanks de aangeleerde ontspanningsoefeningen in het revalidatiecentrum – ben ik veel sneller moe en heb ik veel meer rust nodig dan vroeger.

epilatie wenkbrouwen
epilatie wenkbrouwen
epilatie wenkbrouwen

Mijn beperking heeft gevolgen voor de uitoefening van mijn schoonheidspraktijk. Waar ik vroeger regelmatig workshops maquillage organiseerde, lukt dit nu niet meer. Een groepje mensen bij elkaar produceert al snel meer dan 70 dB. Ook mensen met een luide en scherpe stem zitten hier snel boven.

Om die reden heb ik mijn activiteiten aangepast en bouw ik voldoende stiltemomenten in voor mezelf.

U kan bij mij ook een stiltebehandeling boeken. Dan wordt enkel het hoogstnoodzakelijke gezegd. Als u dat wenst, kan u daarnaast tijdens uw verzorging ook gratis een noise cancelling headset gebruiken (de Sony WH -1000XM4). Deze sluit omgevingsgeluiden uit. U kan de draadloze hoofdtelefoon ook connecteren met uw eigen playlist op uw smartphone, zodat u volledig zelf bepaald naar welke geluiden u luistert en op welk volume. Als u een stiltebehandeling wenst, kan u dit bij uw boeking in het veld opmerkingen aangeven.

Om de rust zoveel mogelijk te garanderen, werk ik enkel na afspraak. U kan heel eenvoudig online uw afspraak boeken via de blauwe knop ‘Maak afspraak’ onderaan rechts op elke pagina van deze website. Zo kunt u rustig bekijken welke beschikbare data er in uw agenda passen en krijgt u een bevestigingsmail nadat u geboekt hebt. We worden dankzij dit systeem tijdens de verzorgingen niet gestoord. Mijn smartphone staat om deze reden ook op stil, waardoor ik niemand hoor bellen.

Ik plan voor al uw afspraken voldoende tijd in om ze met zorg en liefde uit te voeren.

epilatie wenkbrouwen

U kan gratis parkeren op de parkeerplaatsen in mijn tuin of in de fietsenstalling.